مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم خبر داد:

راه اندازی طرح «دانشگاه فعال» در دانشگاه علامه طباطبائی

۰۷ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۲۹ کد : ۱۸۱۷۲ تربیت بدنی
تعداد بازدید:۶۲۲
مدیرکل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان از راه‌اندازی مسیر دوچرخه‌سواری برای دانشجویان دختر و پسر و پیش بینی طرح دانشگاه فعال در دانشگاه علامه طباطبائی خبر داد.
راه اندازی طرح «دانشگاه فعال» در دانشگاه علامه طباطبائی

به گزارش روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، دکترابراهیم علیدوست درمورد راه اندازی مسیر دوچرخه سواری برای دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه های دولتی اظهار داشت: سازمان امور دانشجویان در این زمینه ۲۷ دانشگاه را حمایت کرد و از دانشگاه ها خواسته شد مسافتی به طول ۲ کیلومتر و عرض یک و نیم متر برای مسیر دوچرخه سواری مشخص کنند که البته با استقبال برخی دانشگاه ها همراه شد و ۲ مسیر (پیست) مجزا برای دختران و پسران تعریف شد.

وی با بیان اینکه راه اندازی مسیر دوچرخه سواری به دلیل استقبال دانشگاه ها در برنامه های آتی سازمان امور دانشجویان گنجانده شد، درباره سرانه ورزش دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: سرانه ورزش دانشگاه ها ۲ متر و چهار سانتیمتر و در مقابل، سرانه عمومی ورزش کشور برای ۸۵ میلیون نفر زیر ۸۰ سانتیمتر است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر ۳۵ سانت به سرانه فضاهای ورزشی اضافه و ۲۰ هزار متر مربع به فضاهای ورزشی دانشگاه ها افزوده شد. از این سرانه ۲ متری، ۸۶ سانتیمتر مربع به اماکن سرپوشیده و مابقی آن به اماکن روباز اختصاص دارد.

علی دوست ضمن تاکید بر گسترش سرانه ورزش دانشگاه ها، ادامه داد: هر چند بر گسترش این فضا و سرانه تأکید داریم اما سوال اینجاست آیا از این سرانه استفاده بهینه می شود که پاسخ بله را به صورت شفاف نمی توان مطرح کرد و از ظرفیت سرانه ورزش دانشگاه ها به طور حداکثری استفاده نمی شود.

وی همچنین درباره تجهیز خوابگاه های دانشگاه ها به سالن ها و تجهیزات ورزشی، اظهار داشت: یکی از طرح های کلان، اولویت ورزش دختران است. در حال حاضر، بیش از ۶۰ درصد دانشجویان دختران هستند و سال به سال این نسبت به نفع دختران افزایش می یابد اما توزیع امکانات و فرصت بهره بردن از امکانات ورزشی برای دختران کمتر از پسران است.

مدیرکل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان افزود: البته بخشی از این موضوع اجتناب ناپذیر است و آقایان بدون هیچ منعی راحت تر ورزش می کنند. علاوه بر این، بسیاری از اماکن ورزشی دانشگاه ها در پردیس و محوطه ورزشی متمرکز است و با خوابگاه ها فاصله دارد. همچنین سرویس رفت و برگشت از خوابگاه های دختران به این اماکن برای دختران فراهم نیست.

علی دوست خاطرنشان کرد: مجموع این عوامل، ما را به این نتیجه رساند که به سمت اماکن ورزشی مختص دختران برویم؛ بنابراین، گسترش ورزش دختران در اولویت برنامه های سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد. یکی دیگر از کلان طرح ها، توجه ویژه به ورزش خوابگاهی است چرا که دانشجو بخش زیادی از وقت خود را در دانشگاه می گذراند. یکی از دلایل کم رغبتی دختران به ورزش در دسترس نبودن همین امکانات ورزشی در خوابگاه ها است.

وی در ادامه از اجرای طرحی تحت عنوان دانشگاه فعال با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی خبر داد و گفت: بخش عمده ای از توسعه و ترویج ورزش، مسایل شناختی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی درباره پیامدهای گسترده ورزش است. اگر این اطلاع رسانی صورت گیرد شاید افراد حتی با یک طناب و کمترین امکانات ورزش کنند.

مدیرکل تربیت‌بدنی سازمان امور دانشجویان یادآور شد: بر اساس این طرح، برخی اطلاعیه ها و آگهی ها در فضای رفت و آمد اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان نصب و برخی خطوط روی زمین کشیده می شود که آنها را وادار می کند در مسیر حرکت به سمت کلاس یا محل های دیگر دانشگاه، یک سری حرکات ورزشی هم داشته باشند.

علی دوست ابراز امیدواری کرد که با استقبال از این طرح در دانشگاه علامه طباطبائی، در سایر دانشگاه ها نیز اجرا شود.

وی با بیان اینکه اماکن ورزشی دانشگاه ها باید گسترش یابد، گفت: اولویت توسعه اماکن ورزشی دانشگاه ها بر اساس رویکرد وزارت علوم، پشتیبانی از زیرساخت های ورزشی مناطق محروم است؛ در کنار خوابگاه های دختران و خوابگاه های مناطق محروم هم باید اماکن ورزشی گسترش یابند.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان افزود: در سال گذشته مبلغ ۲۸ میلیارد تومان از سوی اداره کل طرح های عمرانی وزارت علوم به 45 دانشگاه تخصیص داده شد؛ علاوه بر این، با کمک صندوق رفاه دانشجویان و سازمان امور دانشجویان، هشت میلیارد تومان بین ۲۶ دانشگاه تقسیم کردیم که ۷۰ درصد این دانشگاه ها در مناطق محروم و کم برخوردار حضور دارند.  

برگزاری المپیادهای ورزشی در تابستان

علی دوست در ادامه این گفت و گو به برگزاری المپیادهای ورزش قهرمانی دانشجویان و چند رقابت ورزشی دیگر در تابستان، اشاره کرد و اظهار داشت: در روزهای ۱۷ تا ۲۷ تیرماه المپیاد ورزش قهرمانی برای دختران و از روزهای ۲۸ تیرماه تا ۶ مردادماه این المپیاد برای پسران به میزبانی شهر و دانشگاه تبریز برگزار می شود.

وی یادآور شد: همچنین المپیاد ورزش همگانی در شهرکرد روزهای ۲۸ خرداد تا پنج شهریورماه برگزار می شود. علاوه بر این، ۲ رویداد به طور خاص و ویژه برای دانشجویان شاهد و ایثارگر و دانشجویان بین المللی شاغل به تحصیل در دانشگاه های ایران تعریف کردیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد المپیاد دانشجویان شاهد و ایثارگر نیز به میزبانی دانشگاه های اصفهان و صنعتی اصفهان برای دختران و پسران و همزمان با المپیاد ورزش همگانی برگزار می شود. بعد از این رویدادها، نخستین دوره المپیاد دانشجویان بین المللی برگزار می شود و دانشگاه ها تا ۲۰ اردیبهشت ماه مهلت دارند دانشجویان بین المللی دختر و پسر ورزشکار را به سازمان امور دانشجویان معرفی کنند.

علیدوست خاطرنشان کرد: المپیاد دانشجویان بین المللی نیز در روزهای هفتم تا ۲۰ شهریورماه به تفکیک دختران و پسران برگزار می شود.

وی درباره این رویداد تأکید کرد: هدف سازمان امور دانشجویان از برگزاری این رویداد فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، ایجاد وحدت و همدلی بین دانشجویان بین المللی شاغل به تحصیل در دانشگاه های ایران است.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان به تعداد دانشجویان شرکت کننده در این رویدادهای ورزشی اشاره و خاطرنشان کرد: المپیاد ورزش قهرمانی ۱۱ رشته برای پسران و ۱۰ رشته برای دختران دارد؛ در این المپیاد به طور کلی چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو شرکت می کنند. برای رویداد ورزش همگانی حدود هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی دختر و پسر شرکت می کنند که تعداد رشته ها برابر است. تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر هم حدود ۲ هزار نفر برآورد شد.

 


نظر شما :